Dalgona Coffee: Kaffedrinken som tagit världen med storm

Det är dags att göra Dalgona Coffee, kaffedrinken som har tagit världen med storm. Det behövs ingen speciell utrustning och den är perfekt för en snabb, söt och krämig kaffedrink.

Namnet kommer från att drinken smakar som ett koreansk snack, Dalgona, en nötig godisklubba som hade sin storhetstid på 80- och 90-talet. Den säljs fortfarande på marknader i Korea men desto större spridning har kaffedrinken fått. Receptet är väldigt enkelt och allt som behövs är en handfull vanliga ingredienser, en visp och en skål. Det går utmärkt att använda en vegetabilisk mjölk, läs testet om de godaste sorterna här.

ÖversiktDetta behövs
2 drinkarSnabbkaffe (2 msk)Mjölk (4 dl)
7 minuterStrösocker (1 msk)Is (4-5 bitar per glas)
Varm vatten (2 msk)

Artikeln innehåller affiliate-länkar från Bagaren och Kocken och HelloFresh.

Recept på Dalgona Coffee.

Dalgona Coffee: steg för steg

1. Blanda snabbkaffe, strösocker och vatten i en skål som är tillräckligt stor för att de ska kunna vispas.

2. Vispa ihop ingredienserna till en fluffig mousse. Antingen i 4-5 minuter med en handvisp eller ett par minuter med en elvisp. För att veta när vispningen är färdig ska det likt maräng gå att göra små toppar med fluffet.

3. Fyll ett glas med is nästan hela vägen upp och häll på mjölk, skopa sen på den fluffiga Dalgona-moussen på toppen. Så enkelt är det att göra Dalgona Coffee!


Eftersom receptet innehåller så få ingredienser är det viktigt att alla ingredienser var för sig smakar gott. Snabbkaffet är en viktig del som ger mycket smak, så lägg gärna lite extra energi på att hitta ett gott kaffe.

Det här receptet går utmärkt att använda som en bas till att göra egna varianter. Testa att mixa i 1 tsk kakao i krämen för en choklad-variant, eller servera den utan is och med varm mjölk som en värmande kaffedrink! Hur gör du ditt Dalgona Coffee?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *