Kaffe i Brighton, foodie-staden levererar

För att få dricka kaffe i Brighton är det en tågresa på under timmen från London. Kuststaden Brighton har blivit ett välbesökt resmål i Storbritannien för foodies och staden presterar på topp även när det kommer till kaffe. Som den stad i Storbritannien där det dricks mest kaffe per person finns det ett väl tilltaget utbud att välja mellan.

Jämfört med London har Brighton ett mer kreativt driv som reflekteras i variationen bland barer, restauranger och caféer. Visst finns de stora kedjorna representerade, men över hela staden finns även de mindre och självständiga caféerna och butikerna. Ett utmärkt handbryggt kaffe är sällan mer än några stenkast bort och för att testa sig igenom hela Brightons utbud behövs det minst ett par dagar. Jag har valt ut tre av många goda alternativ.

Inlägget innehåller affiliate-länkar från Bagaren och Kocken.

Altitude Coffee Roasters Logo.

Aldrig ensamt på toppen hos Altitude

35 Clifton Hill (Google Maps)
Altitude Coffee Roasters är en familjeägd uppstickare beläget på toppen av Clifton Hill, en av Brightons högsta punkter. Uppförsbackar till trots är det promenadavstånd från stadskärnan och som belöning väntar en höjdare när det kommer till kaffe i Brighton.

Hemsida | Facebook | Instagram

Small Batch Coffee Roasters Logo.

Brightons egna kedja Small Batch

70 Goldstone Villas (Google Maps)
Small Batch Coffee Roasters går att hitta på mer än en handfull platser runt om i Brighton. Är man ute efter espresso är det bäst att bege sig till deras först öppnade café och ursprungliga espressobar i Goldstone Villas.

Hemsida | Facebook | Instagram | Twitter

Bond St Coffee Logo.

Småskaligt rostat på Bond St.

15 Bond St. (Google Maps)
Allt kaffe som säljs och bryggs på Bond St. Coffee rostas av Horsham Coffee Roasters, som i sin tur ligger några mil norr om Brighton. Bond St.-caféet ligger dock väldigt centralt i stadsdelen The Lanes och har gott om plats att slå sig ned för en handbryggd kopp kaffe.

Hemsida | Facebook | Instagram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *