Kaffe i Edinburgh har kommit till skott

Kaffe i Edinburgh är inte det första tankarna går till kring den skotska huvudstaden, eftersom haggis, kiltar och säckpipor länge har varit de inrutade kulturyttringarna som har stulit showen. De har alla sin plats men på senare tid har även en livlig rosteri- och cafékultur växt fram. Det behövs bara en sväng runt hörnet från den pampiga men något kommersialiserade huvudgatan The Royal Mile för att komma till ett mer originellt utbud av mat, dryck och upplevelser.

Mellan 1760 och 1830 tog uppdelningen av staden till två sidor form; de lokala rosterierna och caféerna går att hitta både bland de karaktäristiska gränderna på den gamla sidan och den mer modernt stadsplanerade nya sidan.

Inlägget innehåller affiliate-länkar från Bagaren och Kocken.

Bergsäkert på Cairngorm Coffee

1 Melville Pl. (Google Maps)
På Melville Place finns det mer rymliga av Cairngorms två caféer i staden. Båda ligger i den nyare stadsdelen med det ursprungliga caféet ett par kvarter bort på 41A Frederick Street. Deras kaffe rostas varje vecka i högländerna på deras rosteri mitt i bergskedjan Cairngorm.

Hemsida | Instagram | Twitter

Orädda baristor på Fortitude

3c York Pl. (Google Maps)
Sedan 2014 har Fortitude Coffee Roasters rostat och bryggt kaffe i Edinburgh. Två caféer har de hunnit med att öppna sen dess. Caféet på York Place är mest centralt beläget i den nya delen av staden, nära till restaurangerna vid St. Andrew Square. Längs väggarna finns välfyllda hyllor med bönor att köpa med sig och även deras egna cold brew på flaska.

Hemsida | Facebook | Instagram | Twitter

Trappa ner hos Lowdown Coffee

40 George St. (Google Maps)
Längs med den nya delen av stadens tre huvudgator hittar vi Lowdown Coffee. Med en minimalistisk inredd källarlokal som återspeglas i logotypen brygger de kaffe som rankas högt bland alla Skottlands caféer.

Facebook | Instagram | Twitter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *