Kaffe i San Francisco får dimman att lätta

Kaffe i San Francisco har en lång historia. Från att vara en importhamn för guldgrävarnas kaffeintag, till 60-talets rörelse av motkultur och idag stå för morgonkaffet till utvecklarna på dagens tech-bolag. Som en kontrast till all digital konsumtion är det många caféer och rosterier i San Francisco som valt att inte erbjuda WiFi. Så är det hos samtliga på den här sidan men med kaffe av den här kalibern förtjänar det ens odelade uppmärksamhet.

Artikeln innehåller affiliate-länkar från Bagaren och Kocken.

Pampig utsikt hos Sightglass Coffee

270 Seventh St. (Google Maps)
Sightglass ligger lättåtkomligt ett stenkast från San Franciscos huvudgata Market Street. I en rymlig och väldigt väldoftande lokal rostar och brygger de sitt kaffe. Sightglass har flera caféer runt staden och har efter tio år av att rosta och brygga kaffe i San Francisco expanderat till Los Angeles. Deras handgjorda keramik-muggar som är till salu då och då är min go to-mugg på hemmaplan.

Hemsida | Facebook | Instagram | Twitter

Ett fyrfaldigt leve för Four Barrel

375 Valencia St. (Google Maps)
Four Barrel Coffee öppnade 2008 med sitt första café på Valencia Street. Med stadskärnan i ryggen ligger Four Barrel i början av Mission District och är ett perfekt utgångsläge för att utforska stadsdelen och det närliggande Castro District. Four Barrels slow bar där kaffet bryggs för hand är en utmärkt plats att prata att ta ett snack med deras barista.

Hemsida | Instagram

Ritual, ett besök som kan upprepas

1026 Valencia St. (Google Maps)
Längre ned för Valencia Street hittar vi Ritual Coffee Roasters och deras första café som öppnade dörrarna 2005. Cafét på Valencia Street är nu en av ett handfull Ritual-caféer i San Francisco. Deras målsättning är det tydliga och fullt rimliga att brygga världens bästa kaffe.

Hemsida | Facebook | Instagram | Twitter

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *