Sage: Kaffebryggare med hög precision

Sage har ett par kaffebryggare som gör det möjligt att med förinställda bryggprogram, eller efter egna justeringar, skaffa dig extra kontroll över hur ditt kaffe bryggs. Något som verkligen skiljer Sage från andra bryggare som oftast bara går att slå av och på.

Bryggaren finns med en isolerad termoskanna, då är det SDC450 som gäller. Samt en variant med glaskanna, den modellen heter SDC400 och är några hundralappar billigare.

Artikeln innehåller affiliate-länkar från Bagaren och Kocken.

Sage SDC450

Specifikationer

  • 6 förinställda program
  • Termoskanna
  • 1,8 liter kapacitet
  • Auto-start
  • B 17 cm, H 31 cm, D 40 cm

Köp här

Sage kaffebryggare SDC450 har en hög kapacitet och kan brygga upp till 1,8 liter kaffe. Inbyggt finns två olika filterkorgar att välja mellan. För bryggning upp till 1,2 liter finns det en konisk filterhållare, i den passar den ”vanliga” Melitta-formen på filter. Den koniska hållaren kan plockas ur för att göra plats för större platta filter när det bryggs större mängder kaffe, upp till 1,8 liter.

Förinställningarna består av:
Fast är som det låter, om du har brådis med kaffet och vill spara några minuter. 1,8 liter kaffe bryggs på under 7 minuter i detta läge.

Strong ger en mer extraherad bryggning med högre temperatur och kontakttid. För mer kontroll hade jag istället justerat styrkan i hur kaffet och vattnet doseras (läs Kaffebryggans guide).

Gold är ett gyllene mellanläge för en mer balanserad bryggning som bryggaren med fördel ställs in på. Detta är läget som gjort bryggaren certifierad av European Coffee Brewing Center.

Under My Brew finns det möjlighet att själv finlira med parametrar som annars bara går att kontrollera om man brygger manuellt. Det går till exempel att ställa in mängd vatten och tid för bloom, flödeshastighet på vattnet under bryggningen och temperatur.

Bryggaren har också ett Pour over-läge, där man kan ersätta filterkorgen med till exempel en Hario V60, men för detta behövs det köpas till en adapter. Om man vill går det också att brygga Cold brew, där vattnet automatiskt hålls kvar i filtret över tid innan det rinner ned i kannan.

Fler smidiga funktioner är auto-start, som gör det möjligt att ladda bryggaren kvällen innan och låta den sätta igång bryggningen när det passar dig. Bryggaren känner också av när den är fylld med mindre än 600 ml vatten, det gör att den förändrar flödestempot så att även bryggningar med en mindre mängd kaffe blir balanserade och välbryggda. Brygger man en mindre mängd går det att helt skippa karaffen under och brygga rätt ner i en kopp.

Nedan finns modellen med glaskanna, den är i övrigt identisk med SDC450.

Sage SDC400

Kaffebryggaren Sage SDC400

Specifikationer

  • 6 förinställda program
  • Glaskanna
  • 1,8 liter kapacitet
  • Auto-start
  • B 17 cm, H 31 cm, D 40 cm

Köp här

Lycka till med bryggningen! Utöver kaffemaskinerna har Sage även kaffekvarnar och en rejäl uppsättning av espressomaskiner.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *